Teretulemasta, toivottavasti viihdyt tai ainakin saat jotain tästä irti :) Tänne koitan kerätä vain hyviä asioita (niin elävästä elämästäni kuin muualtakin). Saa nähdä miten käy, sen verta sekavaa tämä on..

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Onnellisuusdieetti - The Joy Diet, Martha Beck

Kaunis olo -blogista kopsasin suoraan tämän: (ja aion perehtyä näihin ihan kunnolla!)

 

Onnellisuusdieetti - The Joy Diet, Martha Beck -

Dieettikirja, jolla ei ole mitään tekemistä ruuan kanssa? Juu, kyllä tai ainakin melkein.


Onnellisuusdieetti sisältää kymmenen tapaa ja harjoitusta kohti onnellisempaa elämää ja oloa.


1) Nothing - Hiljentyminen.
Vietä ainakin 15min hiljaisuudessa joka päivä, oman itsesi ja ajatustesi kanssa. Tätä on harjoiteltu ja täytyy sanoa, että vaikka aina ei ole helppoa, niin suosittelen.


2) Truth - Totuuksien löytäminen
Mitkä ovat oman elämäsi totuuksia? Monasti sitä kertoo itselleen tarinoita, uskottelee itselleen asioita tai spekuloi toisten mielipiteitä. Minä ainakin teen sitä jatkuvasti. Se on hauskaa, mutta loppujen lopuksi pitäisi tajuta se tosiseikka, että omat juonikehitelmät eivät välttämättä ole totta tai edes sinnepäin. Asiat kääntää oman mielen mukaisiksi.


Toisaalta kun löytää totuuksia, löytää samalla myös ne arvot, ihmiset, asiat ja teot, joille on helppo rakentaa ja joiden puolesta myös on valmis tekemään kaikkensa.


3) Desire - Uskalla haluta
Usko itseesi ja unelmiisi. Jos yksi elämän totuuksista on, että haluaa asua Etelämantereella tai tulla filmitähdeksi, niin sitä pitää uskaltaa myös haluta, sydämensä pohjasta. Ei tekosyitä!


4) Creativity - Ole luova
Lähde pienin askelin kohti unelmaasi ja kehitä luovia ratkaisuja. Ensimmäinen askel kohti Etelämannerta voisi olla tutustuminen alueen nykytilaan ihan kotisohvalta surffaamalla...


5) Risk - Ota riski
Uskalla ottaa riskejä niiden asioiden vuoksi, jotka ovat sinulle tärkeitä ja vain niiden vuoksi. Tämä on mielestäni erittäin hieno ajatus.


Vaikka todennäköisyyslaskenta ja maalaisjärkikin sanoisi, että epäonnistumisen riski on pieni, mutta jos onnistuminen ei vie yhtään lähemmäs omaa tavoitetta, ei riskiä kannata ottaa. Välillä taas epäonnistumisen todennäköisyys on suuri, mutta onnistuessasi pääset harppauksen kohti unelman toteutumista. Silloin mahdollisuuteen kannattaa tarttua.


Epäonnistuminen ei ole väärin, luovuttaminen tärkeissä asioissa on :)


                                                                                                                                                   Kuva täältä.




6) Treats - Palkitse itseäsi
Kun olet uskaltanut ottaa riskin, palkitse itsesi. Ja välillä pitää palkita itseään ihan ilman syytäkin, onhan sitä itse aika speciaali tapaus.


7) Play - Leiki
Asioita ei pidä ottaa liian vakavasti. Lasten työ on leikkiä, miksei aikuistenkin työ voisi olla yhtälailla leikkiä? Leikki ei tee asioista vähempiarvoisia tai yhdentekeviä.


Toisaalta täytyy myös valita missä asioissa leikkii mukana täysillä ja mitkä leikit jättää vähemmälle huomiolle. Ja itse täytyy kyllä myöntää, että työelämässä varsinkin on seurannut ja varmasti ollut mukana vaikka millaisissa peleissä. Jatkossa aioin ymmärtää nuokin asiat aiemmin ja pelata mukana fiksummin omien totuuksien mukaisesti.


8) Laughter - Naura paljon ja sydämmellä ja joskus silloinkin kun ei välttämättä tuntuisi siltä :) Itselle nauraminen on monasti parasta.


9) Connection - Kommunikoi ja ylläpidä ihmissuhteita
Sovella dieetin ohjeita ihmissuhteissasi. Pidä kiinni totuuksista, uskalla unelmoida ja haluta itselle tärkeitä asioita. Ota riskejä, jotta pääset toteuttamaan ne. Ja tee tämä kaikki itselle tärkeiden ihmisten kanssa. Uskalla myös puolustaa omaa kantaasi ja arvojasi, jos joku niitä uhkaa tai arvostelee. Pelaa pelejä omien arvojesi mukaisesti.


10) Feasting - Nautiskele
Rakenna rakkaiden asioiden, tunteiden tai toiminnan ympärille rutiineja. Mikä on juuri sinulle kaunista ja ihanaa, josta saat energiaa koko päiväksi? Jos se on hyvä musiikki, antaudu sen vietäväksi ja laula, tanssi tai viheltele mukana. Kuule, tunne ja näe musiikki. Eläydy hetkeen ja anna mennä :)

Ei kommentteja: